torsdag 28 januari 2010

Värderingar Vinner Val



Värderingar Vinner Val inleddes av vår eminenta förbundsordförande, Birgitta Ohlsson, på Liberala Kvinnors distriktsordförandekonferens i Bryssel under helgen. Det är vi i Liberala Kvinnor och Folkpartiet som måste hitta de små områdena o orterna i Sverige för att föra ut våra budskap om liberal feminism. Ungefär 20 % av dem som är under trettio år, stödjer alliansen. Detta samtidigt som runt 70 % ungdomar under arton år stödjer vänstern. Folkpartiet var sämst bland alla partier i Sverige att locka till sig förstagångsväljare under Europaparlamentsvalet förra året. Sverige hade ungefär 500 000 förstagångsväljare under detta val.
För Liberala Kvinnor och folkpartiet är det oerhört viktigt att hitta de rätta väljarna. För oss gäller det att fånga upp höger-socialdemokraterna. Liberala Kvinnor och folkpartiet måste också behålla vikten av klimatfrågan på riksnivå, trots att det förmodligen inte kommer att vara en het valfråga i höst. Men det är viktigt att vi tänker långsiktigt, för denna viktiga fråga kommer förr eller senare tillbaks som kanske den avgörande frågan i kommande val längre fram i tiden.
Något som diskuterades under helgen var att Liberala Kvinnor borde ha en LK-tidning som förmedlar information om vad som händer på LK riks men framförallt ute i landets alla distrikt. Kan bli en fråga för Liberala Kvinnors landsmöte i Uppsala 2011.
Liberala Kvinnors förbundsstyrelse informerade oss distriktsordföranden om planerna för arrangemang inför under våren och sommaren 2010:
7 mars, dagen innan internationella kvinnodagen, kommer några ur Liberala Kvinnors förbundsstyrelse att sätta upp en pjäs som heter ”Seven” på Stockholms stadsteater. Pjäsen handlar om sju starka kvinnoöden. Stadsteatern bidrar med pengar.
12-13 mars kommer Liberala Kvinnors förbundsstyrelse att ha bokbord på kommunala riskmötet, där alla är välkomna att besöka.
8/7 har folkpartiet och Liberala Kvinnor sin dag på Almedalens politikervecka. Liberala Kvinnor kommer att ha seminarier innehållande våldtäktslagstiftning om samtycke, kvinnor och företagande samt äldre kvinnors situation i samhället.

Maria Lilja
Distriktsordförande
Liberala Kvinnor Västernorrland

Inga kommentarer: